Start funderingswerkzaamheden
14 / 5 / 2024

Een nieuwe fase in de bouw van The BaanTower! De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het plaatsen van de heistelling op de bouwplaats. De komende drie tot vier maanden wordt er gewerkt aan de paalfundering voor de nieuwe toren.

Fundex, de partij die de fundering maakt, heeft een van de grootste heistellingen van Nederland neergezet voor deze werkzaamheden. In totaal gaan er 127 funderingspalen de grond in, waarvan de langste zo’n 60 meter zijn. De funderingsstelling zelf is ongeveer 50 meter hoog.

De eerste stap in het maken van de paalfundering is het voorboren. Hierbij worden eventuele ondergrondse obstakels geïdentificeerd en weggehaald. Daarna worden de funderingspalen in de grond aangebracht. De palen worden niet in de grond geslagen, maar geschroefd. Dit om de mogelijke overlast voor de buurt zo veel als mogelijk te voorkomen.

Woon je in de buurt van de bouwplaats, dan is dit goed om te weten: de palen worden in twee delen van 30 meter aangevoerd met een speciaal transport. Dit speciale transport mag niet na 06.00 uur ’s ochtends op de snelweg rijden. De palen worden voor dus 07.00 ’s ochtends geleverd op de bouwplaats. Het gaat om maximaal één levering per dag. De werkzaamheden zelf worden uitgevoerd binnen reguliere werktijden van 07.00 tot 19.00 uur.

# / #